5 ton overschrijding en nog steeds rolstoel-onvriendelijk, uitgang aangepast conform motie

Door Henny van der Pol op 17 december 2018

Lees ook op DeGroesbeek.nl: Raadsfracties halen uit naar college om grote budgetoverschrijding Spoorlaan Groesbeek

Bijna €500.000 overschrijding en niet eens een voorziening om met een rolstoel uit die parkeergarage te komen. Je kunt er namelijk alleen via trappen uit… Of over de weg waar aan die kant geen voetpad is.

Een onmogelijke barrière voor rolstoelers en mensen die slecht ter been zijn.

De parkeergarage aan de Spoorlaan in Groesbeek is bedoeld voor langparkeerders die het centrum bezoeken. In deze garage is ook een gehandicaptenparkeerplaats voorzien. Echter de voetgangersuitgang richting centrum heeft een trap van 6 treden; een onmogelijke barrière voor rolstoelers en mensen die slecht ter been zijn. Ook voor kinderwagens is het een behoorlijk obstakel.

De enige optie om de garage te verlaten is dan via de ingang waar je met de auto binnenkomt. Daar kom je dan wel direct op de weg uit, want aan die kant is geen voetpad. Dat is natuurlijk een gevaarlijke situatie.


Tijdens de algemene beschouwingen is de volgende motie aangenomen.

Motie 26 PvdA – Rolstoelvriendelijk parkeergarage Spoorlaan
Overwegende dat, (te) veel geld is uitgegeven aan het plan Spoorlaan-Groesbeek, desondanks geen goede voorziening is gemaakt om met een rolstoel of rollator uit de parkeergarage te kunnen komen, mensen met een beperking alleen via trappen of over de weg zonder voetpad de garage uit kunnen komen, dit een onwenselijke en onveilige situatie is, de overheid verantwoordelijk is voor de toegankelijkheid van publieke voorzieningen en straten voor mensen met een beperking en op 14 juli 2016 het VN-verdrag handicap in Nederland in werking is getreden met als doel het bevorderen, beschermen en waarborgen van de mensenrechten van mensen met een beperking.


Onlangs is de garage aangepast.

Henny van der Pol

Henny van der Pol

Een bijdrage leveren aan een sociale samenleving met gelijke kansen. Mijn naam is Henny van der Pol (1958) en ik kom uit een sociaaldemocratisch gezin in Velp, gemeente Rheden. Mijn vrouw José en ik wonen sinds oktober 2014 in het centrum van Groesbeek. Wij genieten enorm van de prettige en prachtige leefomgeving in de gemeente

Meer over Henny van der Pol