8 maart V.I.P. (vrouwen)-avond

Door Lesley Albers op 4 maart 2018

Op donderdagavond 8 maart aanstaande wordt een V.I.P.-avond georganiseerd: een avond voor en door vrouwen, van 20.00 uur tot 22.00 uur (locatie: Kulturhus te Beek, inloop vanaf 19.45 uur). Deze datum is niet toevallig gekozen, 8 maart is namelijk Internationale Vrouwendag.

Internationale Vrouwendag is een dag die wereldwijd wordt gevierd door en voor alle vrouwen. En dus nu ook in de gemeente Berg en Dal. Een dag die in het teken staat van thema’s als solidariteit, economische zelfstandigheid en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Op plaatsen over de hele wereld zijn vrouwen en meisjes vaak nog achtergesteld ten opzichte van jongens en mannen. In veel landen worden helaas de rechten van vrouwen en meisjes geschonden.

Maar ook in Nederland bestaan nog verschillen. In het jaarlijkse onderzoek tussen 144 landen van de World Economic Forum naar de verschillen tussen mannen en vrouwen kwam in 2017 Nederland zelfs terecht op de 32e plek (!). Met name is verschil te zien in de politiek en maatschappelijke posities, economische zelfstandigheid en salaris. Hoe komt dit? Wat vinden wij (jij!) hiervan? En is dit eigenlijk ‘erg’? We staan hierbij samen even stil.

Maar overal ter wereld staan altijd ook weer echte Powervrouwen op. Allen inspirerend om heel eigen en diverse redenen. Daarom zullen op deze V.I.P.-avond tevens verhalen te horen zijn van vrouwen.

Daarnaast kan tijdens deze avond worden meegedaan door de bezoeksters aan een workshop:
– workshop Puur, Passie en Power
Door: Lisette Sillessen, Ida Furer en Laura Poelen (zie ook: www.pppweekend.nl )
– een proeverijtje, vegetarisch en biologisch
Door: Oda Steenbrink, BioCatootje (zie ook: www.biocatootje.nl )

Kortom, het belooft een veelzijdige, inspirerende en gezellige avond te worden.

Voorafgaand aanmelden voor deze V.I.P.-avond heeft de voorkeur in verband met de workshops en dit kan via: bergendal@pvda.nl, graag voor 1 maart. Alle vrouwen uit de regio (jong en oud, lid of geen lid, wel of niet al politiek geïnteresseerd) zijn welkom.

Deze avond is een initiatief van de PvdA-Berg en Dal en een idee van lijsttrekker Lesley Albers. De afkorting V.I.P. staat voor Vrouwen in de Politiek. Je hoeft echter niet politiek actief te zijn.

Nomineren Powervrouw van het jaar

Deze avond zal ook de Powervrouw van het jaar uit de gemeente Berg en Dal worden verkozen. Ken jij een inspirerende powervrouw uit onze gemeente Berg en Dal die je graag hiervoor zou willen voordragen? Iemand die het verdient om eens in het zonnetje te worden gezet? Stuur jouw nominatie dan zo spoedig mogelijk naar: bergendal@pvda.nl. Een onafhankelijke jury zal de nominaties bekijken.

Er worden steeds meer details bekend…

Met veel trots maken wij alvast twee inspirerende spreeksters bekend voor aanstaande donderdagavond.

Oud Tweede Kamerlid, Yasemin Cegerek

Ze is Gelders, Nederlands en van Turkse komaf. Yasemin kan als geen ander benadrukken hoe belangrijk het is dat wij als vrouwen meedoen aan de politiek. Ze is raadslid geweest, Provinciale Statenlid én Tweede Kamerlid.

Paralympisch medaillewinnares atletiek, Lara Baars

Lara, een powervrouw afkomstig uit onze eigen gemeente, uit Groesbeek om precies te zijn. Meteen na haar geboorte werd duidelijk dat Lara een groeistoornis heeft: achondroplasie. Ondanks de vooroordelen heeft dit haar er niet van weerhouden een echte Powervrouw te zijn! Ze heeft onder meer een bronzen medaille gewonnen op de Paralympische spelen in Rio in 2016. Go Lara!

Meer informatie over deze avond op de website en facebook van PvdA Berg en Dal.
Zie https://www.facebook.com/PvdABergenDal/

Lokaal & Sociaal – Ja, Zeker !

Lesley Albers

Lesley Albers

Een eer en een uitdaging vind ik het: gekozen te zijn tot de nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen en trots op de mooie lijst met enthousiaste en kundige kandidaten waarmee ik mag samenwerken! Het belooft een spannende verkiezingstijd te worden en we hopen dat de inwoners van Berg

Meer over Lesley Albers