Amendement Overgebleven gelden sociaal domein 2021

Door Lesley Albers op 14 juli 2022

Ons raadslid Lesley heeft voor de raadsvergadering van 14 juli het volgende amendement ingediend.

Amendement Overgebleven gelden sociaal domein 2021

De raad van de gemeente Berg en Dal, gelezen het raadsvoorstel Jaarrekening 2021,

besluit:

Besluitpunt 2: “Deze € 1.895.559 toe te voegen aan de algemene reserve. “

te vervangen door:

Besluitpunt 2: “Hiervan een bedrag van € 1.557.559 toe te voegen aan de algemene reserve en € 338.000,= toe te voegen aan het budget voor het Sociaal Domein.”

Indiener(s):
PvdA: Lesley Albers


Toelichting: Op de jaarrekening 2021 is een bedrag van € 338.000,= overgebleven op het Sociaal Domein. Dit betekent echter niet dat er bijvoorbeeld geen wachtlijsten zijn; de oorzaak dat het geld niet is besteed ligt met name in de periode van corona en ziekte van personeel. Gezien de reactie van het college op onze technische vragen van 8 juli jl. achten wij het verstandig om nu al dit (in 2021 voor het sociaal domein bestemde) budget (opnieuw) te labelen voor het Sociaal Domein zodat de benodigde stappen op o.a. personeelsgebied kunnen worden genomen en tevens sprake is van een kleine extra buffer, welke gezien de verkregen actuele informatie niet overbodig is.

zie hier de Raadsvragen en Antwoorden
en de kwartaalrapportage Sociaal Domein 2022


AMENDEMENT AANGENOMEN

Lesley Albers

Lesley Albers

De afgelopen 4 jaar was ik raadslid en fractievoorzitter. Ik vind het een eer en een uitdaging om opnieuw gekozen te zijn tot de nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Ik vind het belangrijk dat jonge werkende moeders ook vertegenwoordigd zijn in de raad. Via onze website en sociale media houd ik jullie op de

Meer over Lesley Albers