Een feest voor de fietser

5 november 2017

Deze week op de fiets langs geweest bij vrienden in Malden. Hoewel men aan de Bieseltsebaan nog bezig is met de afwerking is het nu al een geweldige ervaring om vanuit Kranenburg over dit fantastische fietspad naar Malden, Mook of Nijmegen te fietsen. Je zweeft dwars door de natuur, het is een feest om de fiets te pakken in plaats van de auto.

Dit is het resultaat van een droom die ik al ruim 20 jaar koester. Destijds heb ik als raadslid de verbreding van het zandpaadje langs het spoor mede op de agenda van de gemeenteraad gezet. Ik zag mogelijkheden om de omgeving te verrijken met een mooie bijna vlakke route dwars door de natuur. Het zandpad werd een metertje breed gemaakt en zag er aanvankelijk heel mooi uit. Groot probleem was naast de overhangende takken en de grove grint die telkens op het pad terecht kwam de slechte begaanbaarheid in de herfst en winter. Ook passeren was bijna onmogelijk.

Dus telkens maar weer pleiten voor verbreding en verharding van het fietspad. Daarbij kwam de samenwerking met de SPD in Kranenburg en Kleve goed van pas. Een route van Kleve naar Malden en Nijmegen werd het ultieme doel. Zie nu het resultaat. Met de fiets vanuit Kranenburg naar Malden of Nijmegen gaat nu praktisch even snel. Niet alleen een gezond alternatief voor de auto maar de route loopt ook nog dwars door weide en natuurgebieden met prachtige vergezichten als ook een groot gedeelte door het bos.

Een mooi voorbeeld van wat samenwerking tussen Kleve Kranenburg Berg en Dal en Nijmegen op kan leveren. We hebben het samen met onze vrienden van de SPD voor elkaar gekregen dat ook het gedeelte vanuit hartje Kleve tot Kranenburg nu aangepakt wordt. Als ook dat gedeelte klaar is, is mijn droom werkelijkheid geworden.

Peter Leenders