Kerst en Nieuwjaarswens

Door Henny van der Pol op 23 december 2019

PvdA-Berg en Dal wenst iedereen geweldige feestdagen.

(steun)fractie PvdA-Berg en Dal

Onder de bezielende leiding van Lesley heeft onze (steun)raadsfractie met regelmaat het sociaaldemocratische geluid laten klinken in de raadszaal van Berg en Dal en daarbuiten.

  • Denk hierbij aan raadsvragen over Personen met verward gedrag, ‘Verondieping’ in onze gemeente” en over Situatie bij Pluryn – zie ook het overzicht van onze raadsvragen 2019 op onze website.
  • Ook hebben we een aantal moties ingediend, denk hierbij aan de Toekomstbestendig Wonen Lening, Duurzame echte banen voor de (kwetsbare) werkzoekenden in onze gemeente, Ontwikkeling Visie op armoede en Opstellen ouderenbeleid – zie ook het overzicht van onze moties 2019 op onze website.

Lesley werd daarbij ondersteund door Martijn en Jan in de Carrousel en de overige leden van het Fractieoverleg, waarvoor dank.

De gemeenteraad heeft in november 2018 een motie van de PvdA aangenomen om de jeugd meer te betrekken bij de lokale politiek. De raadswerkgroep Jeugd en Politiek is in het leven geroepen om dit uit te werken. Bijna 200 leerlingen van basisscholen in de gemeente Berg en Dal zijn in november naar het gemeentehuis gekomen om een eigen stad te bouwen. Zij deden dit met het leerzame rollenspel ‘Democracity’.

Vanuit het Bestuur zijn we regelmatig in overleg met PvdA-Nijmegen, SPD-Kleve en SPD-Kranenburg. Vanuit dit overleg is het initiatief genomen om de Stichting voor Cultuur en Solidariteit op te richten.

De stichting heeft ten doel: het leveren van een bijdrage aan het verdedigen en bevorderen van democratie, gelijkheid, sociale en culturele vooruitgang, vrede, emancipatie, internationalisme, solidariteit en duurzame ontwikkeling, in de geest van de vrije, sociale en democratische samenleving, zoals onder andere tot uitdrukking komt in het programma van de Partij van Europese Sociaaldemocraten.

Eén van de jaarlijks terugkerende activiteiten is de organisatie van de Dag van Europa. Hou zaterdag 9 mei 2020 alvast vrij in de agenda.

Goed voornemen voor het nieuwe jaar: motiveer iemand uit je omgeving om lid te worden.
=> https://www.pvda.nl/word-lid/

Voor nu, nogmaals geweldige feestdagen en een mooi 2020 gewenst.

met vriendelijke groet,
namens de (steun)fractie en het bestuur van de afdeling

Lesley Albers, Fractievoorzitter
Henny van der Pol, Afdelingsvoorzitter

Henny van der Pol

Henny van der Pol

Een bijdrage leveren aan een sociale samenleving met gelijke kansen. Mijn naam is Henny van der Pol (1958) en ik kom uit een sociaaldemocratisch gezin in Velp, gemeente Rheden. Thuis lazen wij het Vrije Volk, waren we lid van de VARA, mijn vader was lid van de Abva Kabo en we waren verzekerd bij De

Meer over Henny van der Pol