18 oktober 2015

Lancering van ons ombudsteam !

Er zijn meer dan 160 lokale PvdA-ombudsteams actief in steden en dorpen. Nu heeft ook de PvdA- afdeling Berg en Dal een ombudsteam opgericht. Het startsein hiervoor werd gisteren gegeven door Hans Spekman in het verenigingsgebouw van “Ons Genoegen” in Millingen aan de Rijn. Heb je een vraag aan het team of wil je meehelpen? Neem contact op met ons!

Wat doet ons ombudsteam?

Loopt u vast in een wirwar van regels? Hebt u een probleem met het energiebedrijf of de woningbouwcorporatie? Voelt u zich onrechtvaardig behandeld door een gemeentelijke instantie of duurt de afhandeling van uw uitkeringsaanvraag te lang? Schakel het PvdA-ombudsteam in !

Het gebeurt steeds vaker dat mensen in de knoop komen met allerlei regels en regelingen voor bijvoorbeeld financiële ondersteuning, pgb, Wmo, vergunningen of woningtoewijzing. Vaak hebben mensen al alles geprobeerd om het probleem zelf op te lossen, maar komen ze er niet uit. Of weten ze gewoon niet zo goed waar ze met hun vraag terecht kunnen. Op zo’n moment kan het PvdA-ombudsteam u wellicht ondersteunen. De PvdA vindt het belangrijk om mensen te helpen en dat steuntje in de rug te bieden.

Het PvdA-ombudsteam is er voor ALLE burgers, PvdA-lid of niet, en probeert voor iedereen een antwoord te vinden.

Binnen de PvdA-afdeling Berg en Dal zijn er leden die hun hulp en kennis beschikbaar stellen ten behoeve van het ombudsteam. Ook mensen buiten de afdeling willen hun steentje bijdragen. Dit zijn mensen die verstand hebben van bijvoorbeeld gezondheidszorg, rechten, financiële regelingen, belastingen, woningbouw, Wmo et cetera. En als zij u niet verder kunnen helpen, kunnen zij u in ieder geval doorverwijzen naar iemand of een organisatie die dat wel kan. Als ook andere burgers met soortgelijke problemen zitten, kan onze PvdA-fractie hier in algemene zin aandacht voor vragen in de gemeenteraad of uiteindelijk zelfs bij de Tweede Kamerfractie van de PvdA.

De hulp die door ons PvdA-ombudsteam wordt geboden is geheel kosteloos en wij behandelen uw probleem geheel vertrouwelijk. Er wordt op geen enkele manier onderscheid gemaakt; iedereen mag en kan bij ons team aankloppen voor een simpele vraag, maar ook voor een complexe vraag.

De kernleden van het PvdA-ombudsteam zijn: Rudi van Ewijk (coördinator), Lesley Albers, Pim Spaan en Gerrie Eijkhout. Daarnaast zijn er diverse adviseurs rondom het kernteam die kunnen worden ingezet bij specifieke problemen of vragen.

U kunt ons team bereiken via het e-mailadres bergendal@pvdaombudsteam.nl en/of via ons telefoonnummer: 06-49 12 70 58.

Kijk hier naar een filmpje van Hans Spekman over het ombudswerk: https://youtu.be/KIjP_OrUGsA en hier de link naar onze pagina.