Lesley’s blog deel 1: let’s go!

Door Lesley Albers op 10 september 2017

En dan ben je de nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018, van een hele mooie lijst met enthousiaste en kundige kandidaten! Dank voor het vertrouwen! Het betekent voor mij een nieuwe uitdaging en het belooft een spannende maar vooral erg leuke tijd te worden! Via een blog houd ik jullie op de hoogte van onze weg naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018!
Eerst: wie ben ik en waarom stel ik me verkiesbaar?

Ik (31) ben een geboren en getogen Groesbeekse en woon nu samen met mijn vriend in Berg en Dal. Ik zie mezelf niet weggaan uit ons dorp Berg en Dal. Veel van onze familie woont er (of in de buurt) en het is een prachtige omgeving, qua natuur, maar er is ook genoeg op andere gebieden te beleven voor jong en oud. Natuurlijk kan het hier en daar nog wel anders en beter. De maatschappij verandert continu en dat vergt ook dat de gemeente(voorzieningen) mee veranderen. Ik vind het belangrijk om daarover mee te denken en actief te zijn in de omgeving waarin ik woon.

Knipsel uit De Gelderlander

Al van jongs af aan wil ik iets doen met dingen die ik meemaak of tegenkom. Zo startte ik op de Basisschool Gerardus Majella met mijn vriendinnen een verkeersclub, genaamd “De Haaientandjes”, om gevaarlijke lokale verkeerssituaties aan de kaak te stellen. Daarbij kwam ook al het idee van de rotonde bij de Zevenheuvelenweg naar voren. Dit mede omdat ik op mijn tiende daar zelf ook een kopstaartbotsing meemaakte met veel ellende voor mij tot gevolg.

Met onze ideeën ontvingen we een prijs van Veilig Verkeer Nederland en werden we uitgenodigd op het gemeentehuis. Bijzonder dat de rotonde nu echt is gerealiseerd mede op aandringen van ‘mijn’ partij!

Deze politieke interesse en de ‘drive’ om dingen te willen veranderen is altijd gebleven. Het leuke aan de lokale politiek vind ik dat je dit soort zaken ook direct terug kunt zien, vaak letterlijk om je heen. Ik merk aan mezelf dat ik ook echt iets wil doen aan dingen die ik tegenkom; dingen die ik oneerlijk of onrechtvaardig vind. Ik vind het belangrijk om op te komen voor mensen die het nodig hebben, en vooral naar de verbinding tussen mensen te zoeken in plaats van de verschillen. Aan de PvdA als partij kan ik het ook erg waarderen dat ook zij niet aan de zijlijn staan, maar verantwoordelijkheid nemen als dat nodig is. Dit was dan ook één van mijn redenen om actief te worden: niet langs de zijlijn staan, maar meedoen!

2 september 2017. Een middag helpen op de Prikkelarme kermis te Groesbeek. Mooi initiatief en een groot succes! Volgend jaar weer!

De directe aanleiding om de stap te wagen en actief te worden voor de lokale politiek was overigens de nieuwjaarstoespraak van toenmalig Burgemeester Keereweer. Hij riep op tot meer vrouwen in de lokale politiek. Nog steeds zie je wel te weinig vrouwen en jongeren terug in de lokale politiek. Het is belangrijk dat de jongere generaties ook nog actief en politiek geïnteresseerd blijven. Want het gaat ook ons/ hen aan! Dit is natuurlijk geen makkelijke opgave; het betrekken van jongeren of mensen in het algemeen en hen te motiveren om actief te worden. Dat zie je natuurlijk niet alleen in de politiek terug maar ook bij andere verenigingen en organisaties waarbij men gebruikmaakt van vrijwillige inzet. Juist daarom is het belangrijk om zelf in ieder geval wel actief mee te doen en telkens te zoeken naar manieren om de nieuwe generaties enthousiast te maken voor politiek en onze partij.
Het begint bij jezelf…

In de afgelopen jaren dat ik actief ben in de lokale politiek heb ik veel waardering gekregen voor onze raadsleden en overige leden die al vele jaren actief zijn voor onze partij, soms alleen op de achtergrond. Na de voor onze partij tegenvallende landelijke verkiezingsuitslag lijkt er juist wel iets te zijn losgekomen. Extra strijdlust en enthousiasme om in actie te komen! En IEDEREEN kan ook daadwerkelijk wat betekenen. In de lokale politiek bijvoorbeeld door kritische vragen te stellen. Zo bleken de zorginstellingen in onze gemeente naar aanleiding van onze vragen in de meeste gevallen gewoonweg niet brandveilig te zijn. Dit wordt en is nu aangepakt. Essentiële zaken die hierbij in uiterste gevallen zelfs van levensbelang blijken te kunnen zijn. Ik wil graag nog veel meer van dit soort dingen aan de kaak stellen, klein of groot.

Bezoek aan de brandweer Millingen, 26 augustus jl.

De komende maanden gaan we overal bij de inwoners informatie ophalen om een zo goed mogelijk programma neer te zetten voor de #GR2018. Zo waren we laatst een avond op bezoek bij de brandweer in Millingen. Gastvrij ontvangen en mooi om te zien hoe gedreven deze mannen zijn in hun werk. (Ook daar zijn ze altijd opzoek naar nieuwe mensen voor dit belangrijke werk!) Veel nuttige dingen en zorgpunten gehoord, waaraan wij zeker aandacht zullen besteden in ons programma! Daarover horen jullie snel meer. De programmacommissie is volop bezig met schrijven.

Verder is de raadsagenda weer opgestart (14 sept. carrousel en 28 sept. raadsvergadering), hebben Thieu, onze huidige fractievoorzitter, en ik vorige week geholpen op de Prikkelarme Kermis in Groesbeek (plezier voor jong&oud!) en heb ik vandaag een eerste ‘echte’ campagne aftrap voor het nieuwe politieke jaar gehad, door een kort interview bij radio N1 .

Kortom, voor mij maar ook voor ieder ander: veel te beleven, leren en te doen in de lokale politiek. Hoezo (lokale) politiek saai??! We gaan ervoor!

Veel groeten,

Lesley

Reageren? Gráág! Stuur me een berichtje en we spreken elkaar snel.


Lesley Albers

Lesley Albers

Een eer en een uitdaging vind ik het: gekozen te zijn tot de nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen en trots op de mooie lijst met enthousiaste en kundige kandidaten waarmee ik mag samenwerken! Het belooft een spannende verkiezingstijd te worden en we hopen dat de inwoners van Berg

Meer over Lesley Albers