Met de lijsttrekker op de rode PvdA-trekker

Door Henny van der Pol op 24 februari 2018

Vandaag is PvdA-Berg en Dal haar campagne gestart in Ooij met “Op de koffie bij Leidy en Joep” in de Polderkamer in dorpshuis de Sprong te Ooij.

Terwijl Leidy & Joep met belangstellenden in gesprek waren over lokale Ooijse onderwerpen, heeft de rest van het campagne-team de kou getrotseerd om rode rozen, Tony’s Chocolonely’s en warme woorden te wisselen met de bewoners van Ooij.

Een regelmatig terugkerende opmerking: “Ik heb niet zo’n vertrouwen in die lokale partijen, die hebben het alleen maar over hondenpoep en dat soort zaken. Bovendien geeft dat alleen maar versplintering in de gemeenteraad en daardoor weinig daadkracht.
Dat vinden wij niet zo vreemd, natuurlijk.

Na een paar uur zijn we van Ooij met de rode PvdA-tractor naar Leuth gereden en hebben we daar ook met mensen in het dorpscentrum gesproken.

Daar sprak ik met iemand over de sociaaldemocratie en hij had me al verteld dat hij van het PvdA-tijdperk Wim Kok was. Op een gegeven moment zei hij “Ik ga je nu iets vertellen wat je niet verwacht. Voordat ik hier kwam wonen was ik politiek actief voor de PvdA in Nijmegen.” Ik vroeg hem of hij ging stemmen. “Ja natuurlijk!” En stem je op de PvdA? “Daar denk ik nog over na.

Toen gaf ik hem een Tony’s Chocolonely.

Henny van der Pol

Henny van der Pol

Een bijdrage leveren aan een sociale samenleving met gelijke kansen. Mijn naam is Henny van der Pol (1958) en ik kom uit een sociaaldemocratisch gezin in Velp, gemeente Rheden. Mijn vrouw José en ik wonen sinds oktober 2014 in het centrum van Groesbeek. Wij genieten enorm van de prettige en prachtige leefomgeving in de gemeente

Meer over Henny van der Pol