4 maart 2016

Overlijden Jan Luub (3 maart 2016)

Afgelopen donderdag 3 maart is onze partijgenoot Jan Luub op 61 jarige leeftijd, veel te vroeg, overleden.

De Partij van de Arbeid Berg en Dal verliest een hartstochtelijk, principieel, integer en echte sociaal democraat, een echte socialist. Zijn hele volwassen leven stond in dienst van de strijd voor een rechtvaardige, solidaire maatschappij waarin ieder mens ertoe doet. Te beginnen in zijn eigen rode dorp Millingen en de laatste paar jaar in de nieuwe gemeente Berg en Dal. Jan deed dat met hart en ziel en dus met een onvoorstelbare inzet. Als vrijwilliger in het jongerenwerk (Sjam), als raadslid, 10 en een half jaar als wethouder van de gemeente Millingen en laatstelijk nog als caroussellid in de gemeente Berg en Dal.

Ondanks een voor hem moeilijk afscheid van de lokale politiek in 2006 stond hij er weer tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Op het juiste moment, voor de sociaal democratische zaak, voor Millingen en voor de PvdA. In de nieuwe afdeling Berg en Dal hebben wij hem in het afgelopen anderhalf jaar leren kennen als een onvermoeibaar kritische, strijdbare, betrokken, 100% betrouwbare en integere maar vooral ook menselijke en aardige man. Ondanks zijn ziekte was Jan actief voor de gemeenteraad, de PvdA afdeling, stond midden in de gemeenschap en steeds in verbinding met mensen. Het was voor ons een voorrecht hem (opnieuw) in ons midden te hebben.

Voor ons betekent zijn overlijden een groot verlies. Hij was voor ons een bron van inspiratie en een baken van onverzettelijkheid als het gaat om het helpen realiseren van de basiswaarden van de Partij van de Arbeid. In deze verwarrende en voor de achterban van de Partij van de Arbeid moeilijke tijden is dat niet niks! Het is daarom verschrikkelijk jammer dat wij van Jan afscheid hebben moeten nemen. Geïnspireerd en gesteund door wie hij was en waar hij voor stond zullen wij ons werk voortzetten.

Jan Luub, foto gemaakt door Henk Baron, verkiezingen 2014

 

Wij wensen Rita, zijn kinderen, verdere familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Namens de fractie en afdeling van de Partij van de Arbeid Berg en Dal,

Thieu Hoeken, Fractievoorzitter PvdA Berg en Dal.

Jans Bekhuis, Voorzitter PvdA Berg en Dal.