PvdA-Berg en Dal – leden & jubilarissen avond

Door Henny van der Pol op 26 september 2019

Op dinsdagavond 24 september j.l. heeft de PvdA afdeling Berg en Dal haar ledenavond georganiseerd.

Tijdens deze avond keken we onder het genoegen van een hapje en drankje terug op ons politieke seizoen en bespraken we enkele actuele politieke onderwerpen.

Na de introductie van het bestuur, de fractie en carrousel-leden gaven we aan de hand van een paar voorbeelden aan met welke onderwerpen we als bestuur – in samenwerking met PvdA-Nijmegen, SPD-Kranenburg en SPD-Kleve – bezig zijn. Denk hierbij onder andere aan het varend ontgassen op Rijn en Waal en de organisatie van de jaarlijkse Dag van Europa.

Daarna lichtte onze fractievoorzitter Lesley Albers een aantal PvdA-moties toe, waarmee wij het sociaaldemocratisch verschil hebben willen maken. Denk hierbij onder andere aan de lening toekomstbestendig wonen, onze visie op basisbanen en de werkgroep jeugd en politiek.

Ook sprak Lesley over haar ervaringen als éénpersoons fractie in een versplinterde gemeenteraad met zoveel verschillende partijen.

Vervolgens lichtte zij enkele onderwerpen voor de komende raadsvergaderingen nader toe – zoals Staatsbosbeheer, sportzaal Ooij, plan Oefenhoek Millingen, vuurwerk, oudpapier en centrum Groesbeek.

Tevens hebben wij zes jubilarissen gehuldigd voor hun jarenlange en trouwe lidmaatschap van de Partij van de Arbeid.

Tijdens de pauze en na afloop van de presentaties was er ruim de gelegenheid om bij te praten en met elkaar van gedachten te wisselen.

De avond vond plaats in het verenigingsgebouw van Fanfarekorps Ons Genoegen in Millingen.

Henny van der Pol

Henny van der Pol

Een bijdrage leveren aan een sociale samenleving met gelijke kansen. Mijn naam is Henny van der Pol (1958) en ik kom uit een sociaaldemocratisch gezin in Velp, gemeente Rheden. Thuis lazen wij het Vrije Volk, waren we lid van de VARA, mijn vader was lid van de Abva Kabo en we waren verzekerd bij De

Meer over Henny van der Pol