Reünie van jeugdgemeenteraadsleden in radioprogramma “Dorpsplein”

Door Henny van der Pol op 5 november 2017

In het radioprogramma “Dorpsplein” ontving presentator John Peters met enige regelmaat jeugdgemeenteraadsleden. Vandaag – zondag 5 november van 13.00 uur tot 14.00 – blikt hij met een drietal ex-leden terug op die tijd, inmiddels 15 jaar geleden.

Lijsttrekker Lesley Albers (31) heeft hierover een sterke visie: “PvdA Berg en Dal heeft ideeën om de jeugd meer bij de (lokale) politiek te betrekken. Dat hoeft niet per definitie in de vorm van een jeugdgemeenteraad te zijn zoals ‘vroeger’: in andere gemeenten zie je bijvoorbeeld ook allerlei projectvormen voor en met jongeren in relatie tot de lokale politiek.

Raadslid en sociaal jongerenwerker Martijn Schmiermann (43) vult aan: “ik ken vanuit mijn werk zeer positieve projecten (Sint Anthonis) waarbij de leerlingen uit Havo 4 van het Stevensbeekcollege, 1 dag per jaar een project mogen verzinnen voor €2000,- dat ten goede komt aan het dorp. Kei Leuk!

Naast de jeugdgemeenteraad in voorheen Groesbeek zijn er ook ervaringen met het project jeugdburgemeester in de voormalige gemeente Ubbergen.

Dus wat de PvdA betreft, is het zeker niet allemaal verleden tijd. We zijn dan ook erg nieuwsgierig naar de ervaringen, aanbevelingen et cetera van de ex-jeugdgemeenteraadsleden. Hoe hebben zij het ervaren, is het zinvol zoiets weer op te starten.

Henny van der Pol

Henny van der Pol

Een bijdrage leveren aan een sociale samenleving met gelijke kansen. Mijn naam is Henny van der Pol (1958) en ik kom uit een sociaaldemocratisch gezin in Velp, gemeente Rheden. Mijn vrouw José en ik wonen sinds oktober 2014 in het centrum van Groesbeek. Wij genieten enorm van de prettige en prachtige leefomgeving in de gemeente

Meer over Henny van der Pol