Sociale Kanjers Buurtmarkt Breedeweg

Door Henny van der Pol op 3 maart 2018

Vandaag was het team van PvdA-Berg en Dal voor haar campagne in De Horst, Breedeweg en Groesbeek-Zuid.

In De Horst deelden we op straat rode rozen uit. We gingen ook bij diverse oudere PvdA-leden langs om even een praatje te maken, een paar rozen & verkiezingsposters achter te laten en vanzelfsprekend goede sociaaldemocratische adviezen ter harte te nemen.

Want ze mogen dan wel niet meer zo piep zijn, hun hart klopt nog steeds sociaal rood bloed door hun aderen.

Tijdens onze lunchpauze zijn we neergestreken in de Buurtmarkt Breedeweg. Onder het genot van een overheerlijk soepie hadden we een levendige politieke discussie met één van de medewerkers.
Naast de welbekende rode rozen lieten we voor vandaag speciale Sociale Kanjer medailles maken. De medewerkers van de Buurtmarkt en hun begeleiders hebben we allen tot Sociale Kanjer benoemd. Wij zijn onder de indruk van het werk wat zij verzetten en zien ook het belang van de buurtwinkel voor Breedeweg.

Terug in Groesbeek waren we in woonzorgcentrum De Meent. Daar zat een groepje oudere dames heerlijk met elkaar ‘te ouwehoeren’ – zoals één van hen zei. Ook hen hebben we blij gemaakt met rode rozen en de vrijwilligers van de catering geëerd met een medaille.

Daarna nog even bij een oud-secretaris en oud-voorzitter van de afdeling langs geweest.
Belangrijk om die sociaaldemocratische kanjers van weleer niet te vergeten.

Henny van der Pol

Henny van der Pol

Een bijdrage leveren aan een sociale samenleving met gelijke kansen. Mijn naam is Henny van der Pol (1958) en ik kom uit een sociaaldemocratisch gezin in Velp, gemeente Rheden. Mijn vrouw José en ik wonen sinds oktober 2014 in het centrum van Groesbeek. Wij genieten enorm van de prettige en prachtige leefomgeving in de gemeente

Meer over Henny van der Pol