Stichting voor Cultuur en Solidariteit

Door Henny van der Pol op 26 juli 2019

Vrijdag 26 juli 2019 – op één van de warmste dagen van het jaar – is de Stichting voor Cultuur en Solidariteit opgericht.

Doelstelling van de stichting:

De stichting heeft ten doel: het leveren van een bijdrage aan het verdedigen en bevorderen van democratie, gelijkheid, sociale en culturele vooruitgang, vrede, emancipatie, internationalisme, solidariteit en duurzame ontwikkeling, in de geest van de vrije, sociale en democratische samenleving, zoals onder andere tot uitdrukking komt in het programma van de Partij van Europese Sociaaldemocraten.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:

  • het bevorderen van grensoverschrijdende samenwerking, -projecten, -activiteiten, -vriendschappen en -werkgroepen, in samenwerking met Duitse (zuster)organisaties, waaronder de Verein fur Kultur und Wohlfahrtplege e.V. Kleve;
  • het organiseren van (culturele en maatschappelijke relevante) bijeenkomsten, acties, excursies, tentoonstellingen, lezingen, uitvoeringen, demonstraties en herdenkingen in de grote grensregio Nijmegen-Kleve.

De stichting is opgericht vanuit het “Overleg Sociaal Democraten grensregio Nijmegen-Kleve/Beratung Sozial-Demokraten Grenzregio Nimwegen-Kleve“, door (bestuurs)leden van PvdA-Nijmegen, PvdA-Berg en Dal, SPD-Kranenburg en SPD-Kleve.

Henny van der Pol

Henny van der Pol

Een bijdrage leveren aan een sociale samenleving met gelijke kansen. Mijn naam is Henny van der Pol (1958) en ik kom uit een sociaaldemocratisch gezin in Velp, gemeente Rheden. Thuis lazen wij het Vrije Volk, waren we lid van de VARA, mijn vader was lid van de Abva Kabo en we waren verzekerd bij De

Meer over Henny van der Pol

Waar ben je naar op zoek?