Vacature fractievolger

Door Lesley Albers op 9 augustus 2018

Word jij de nieuwe fractievolger van de PvdA Berg en Dal? De steunfractie zoekt een nieuw, enthousiast carrousellid voor de raadsperiode 2018-2022.

Het verkozen gemeenteraadslid en onze fractievolgers vormen een team en versterken elkaar in de politieke inbreng van de PvdA in de gemeente Berg en Dal. We hebben momenteel één gemeenteraadslid en twee carrouselleden, en daarnaast een vaste groep fractievolgers. We hebben daarmee nog plaats voor een nieuw carrousellid. Deze nieuwe fractievolger is enthousiast en communicatief sterk en een echte teamspeler die het belang van onze gemeente en haar inwoners voorop heeft staan!

Functie-eisen

Berg en Dal is 1 gemeente, met 12 dorpen. We vinden het belangrijk dat alle inwoners, uit al deze dorpen, zich gehoord voelen en dat onze fractie zoveel mogelijk een afspiegeling is van al deze dorpen. Van onze nieuwe fractievolger verwachten we in ieder geval dat je:

Enige gezelligheid is trouwens ook wel een vereiste.

  • in onze gemeente Berg en Dal woont en daar middenin staat;
  • jouw mening en die van onze dorpsgenoten goed kunt formuleren en vertegenwoordigen;
  • affiniteit hebt met lokale politiek en inzicht hebt in politieke processen (of dit wel leren!);
  • het verkiezingsprogramma en het sociaal-democratische gedachtegoed van de PvdA Berg en Dal onderschrijft;
  • regelmatig beschikbaar bent;
  • in staat bent om (beleids)documenten te lezen en te analyseren en (of dit wel leren!);
  • bereid bent om mee te doen aan de permanente campagne van de PvdA Berg en Dal;
  • lid bent of wordt van de Partij van de Arbeid.

Werkzaamheden en vergoeding

Als carrousellid ben je in de periode september tot juli zo’n 5 uur per week bezig met het uitoefenen van je functie. Het aantal uren wisselt per week. Als carrousellid word je beëdigd en voer je tijdens commissie(carrousel)vergaderingen het woord namens de fractie. Als carrousellid leg je tevens een goede basis voor een eventuele positie als gemeenteraadslid of fractievoorzitter. Het betreft een vrijwillige functie waarmee je jouw cv en ervaring flink kan verrijken. Als carrousellid ontvang je wel een onkostenvergoeding voor actief bijgewoonde politieke vergaderingen die door de gemeente Berg en Dal worden georganiseerd. Let op, vrijwillig betekent niet vrijblijvend.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd om carrousellid te worden? Stuur dan jouw motivatie en CV naar : bergendal@pvda.nl. De deadline is 31 augustus 2018. Na afloop van deze termijn volgen gesprekken met de fractie.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lesley Albers (fractievoorzitter, gemeenteraadslid) of Henny van der Pol (afdelingsvoorzitter).

Heb je interesse om op een andere wijze actief te worden voor onze lokale partij en/of heb je goede ideeën voor onze gemeente? Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom om te reageren! Hopelijk tot snel!

Lesley Albers

Lesley Albers

Een eer en een uitdaging vind ik het: gekozen te zijn tot de nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen en trots op de mooie lijst met enthousiaste en kundige kandidaten waarmee ik mag samenwerken! Het belooft een spannende verkiezingstijd te worden en we hopen dat de inwoners van Berg

Meer over Lesley Albers