ViP – Vrouwen in de Politiek

Door Lesley Albers op 1 december 2017

SAVE THE DATE: 8 maart ViP-avond

Vrouwen in de Politiek

De PvdA Berg en Dal organiseert op 8 maart 2018 een speciale avond voor vrouwen uit de gemeente Berg en Dal en omgeving. Een ViP avond: Vrouwen In de Politiek. Voor vrouwen die iets of juist niets met de politiek hebben. Je hoeft dus geen lid te zijn van de PvdA. De avond is gratis toegankelijk en zal een divers programma bieden met als achterliggend hoofdthema ‘Vrouwen en Politiek’.

De datum 8 maart is niet toevallig gekozen. Dit is Internationale Vrouwendag. Het doel van Internationale Vrouwendag is aandacht geven aan vrouwenthema’s zoals economische zelfstandigheid, huiselijk geweld en andere aandachtspunten op het gebied van emancipatie en participatie.

De ViP-avond is het idee van Lesley Albers. Zij is met haar 31 jaar de lijsttrekker voor de PvdA Berg en Dal en tevens de jongste lijsttrekker bij de lokale verkiezingen in maart 2018: “Voorheen kreeg ik op 8 maart een roosje thuisgebracht door andere “Rooie Vrouwen”, gewoon om te bedanken en te inspireren. Het was een klein gebaar, maar ik vond de gedachte ontzettend mooi. Met deze avond hopen wij meer vrouwen, van alle leeftijden, te inspireren om eens na te denken over of politiek ook iets voor hen is.

Van de 150 Tweede Kamerzetels worden er namelijk ook nu nog maar 54 door vrouwen bezet en landelijk gezien is nog geen derde, namelijk 28%, van de gemeenteraadsleden vrouw.

Lesley Albers: “Daarnaast is de avond vooral erop gericht om de kracht van vrouwen te benadrukken en dat echt op alle vlakken van het leven, en hen ook daarin te inspireren.” Want ook op andere gebieden gaat nog niet alles even goed: recent waren er berichten dat vrouwen voor hetzelfde werk nog steeds minder betaald krijgen. Daar is te weinig aandacht voor vindt de PvdA. Lesley Albers: “Het is bijvoorbeeld ook echt niet altijd even makkelijk om als vrouw carrière te maken tussen allemaal mannen, een gezin te hebben en ook nog allerlei andere ballen in de lucht te willen of moeten houden. Maar… de avond moet ook vooral gewoon een hele leuke, gezellige en positieve avond zijn, vrouwen onder elkaar!”. Dit laatste wordt ingevuld door onder andere het verzorgen van een workshop over passie en power, gadgets en speeddaten met powervrouwen.

Binnenkort meer informatie over deze avond op de website en facebook van PvdA Berg en Dal.
Zie https://bergendal.pvda.nl of https://www.facebook.com/PvdABergenDal/

Lesley Albers

Lesley Albers

Een eer en een uitdaging vind ik het: gekozen te zijn tot de nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen en trots op de mooie lijst met enthousiaste en kundige kandidaten waarmee ik mag samenwerken! Het belooft een spannende verkiezingstijd te worden en we hopen dat de inwoners van Berg

Meer over Lesley Albers