Else Buter

Mijn naam is Else Buter (1947) ik ben geboren en getogen in een rood nest in Twente. In verband met het werk van mijn toenmalige man, ben ik in 1974 naar Groesbeek verhuisd. Hier kwamen we al snel in contact met mensen die dezelfde politieke ideeën hadden en hebben wij actief meegewerkt aan het oprichten van een plaatselijke afdeling van de PvdA.

Toen onze kinderen de schoolgaande leeftijd kregen, ben ik nauw betrokken geweest bij de oprichting van De Sieppe, school voor openbaar onderwijs en was ik ook lange tijd voorzitter van het oudercomité. Naast gezin en vrijwilligerswerk vond ik veel voldoening in het werken als (kinder)fysiotherapeute, waarvan 30 jaar in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Inmiddels ben ik vijf jaar met pensioen en geniet volop van alles waarvan de meeste gepensioneerden genieten, zoals oppassen op de kleinkinderen, reizen, werken in de tuin. Ook mijn hobby’s nemen veel tijd in beslag. Ik naai graag mijn eigen kleding, ik schilder, ik maak kleiobjecten en ik lees veel. Maar ik ben ook graag betrokken bij alles wat er in de maatschappij speelt. Ik heb in de loop der jaren meerdere bestuursfuncties gehad, maar de activiteiten voor de PvdA beperkten zich tot meedenken en meedoen aan de zijlijn.

Ik wil mijn rode hart laten spreken door een plaats op de kandidatenlijst voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen en ik hoop dat ik hiermee een bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van de sociaaldemocratie in de gemeente Berg en Dal.

met vriendelijke groet,
Else Buter