Afdelingsvoorzitter & Webmaster

Henny van der Pol

Een bijdrage leveren aan een sociale samenleving met gelijke kansen.

Mijn naam is Henny van der Pol (1958) en ik kom uit een sociaaldemocratisch gezin in Velp, gemeente Rheden. Mijn vrouw José en ik wonen sinds oktober 2014 in het centrum van Groesbeek. Wij genieten enorm van de prettige en prachtige leefomgeving in de gemeente Berg en Dal; vooral de diversiteit van de natuur – van heuvels en bos tot rivier en polder.

Sinds 2009 ben ik ondernemer en werk ik als softwareconsultant voor diverse opdrachtgevers. Mijn kernwaarden daarbij zijn: technisch zeer deskundig, gedreven, teamspeler, teamleider, ondersteuner, verbinder, oplossingsgericht en  liefhebber. Wat anderen over mij zeggen: analytisch, communicatief vaardig, denkt mee aan constructieve oplossingen, betrokken en enthousiast, met de nodige humor. “Never a dull moment”

In de Rhedense cultuurwereld deed ik veel bestuurlijke ervaring op. Ik was 32 jaar bestuurslid van een muziekvereniging in Velp, waarvan ik ruim 50 jaar lid ben. Daarnaast was ik actief als voorzitter van de gemeentelijke federatie van muziekverenigingen, bestuurslid bij de muziekschool en medeoprichter van de Rhedense stichting voor kunst & cultuur.

Na de voor de PvdA desastreus verlopen Tweede Kamerverkiezingen in 2017, dacht ik: “nu moet ik toch eindelijk maar eens tot actie overgaan, mijn sociaal democratisch hart laten spreken en ga ik mij inzetten voor de PvdA in mijn eigen gemeente.” De PvdA gelooft in kansen en vooruitgang en bouwt niet vanuit angst maar vanuit vertrouwen aan een betere toekomst. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Als (nog steeds relatief) nieuwkomer in Berg en Dal stel ik vragen over onderwerpen die voor anderen wellicht vanzelfsprekend zijn. Soms brengt dat nieuwe inzichten en zet het zaken in beweging.

Mijn devies: met samenwerken bereik je een beter resultaat.

met vriendelijke groet,
Henny van der Pol