Fractievoorzitter

Lesley Albers

Een eer en een uitdaging vind ik het: gekozen te zijn tot de nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen en trots op de mooie lijst met enthousiaste en kundige kandidaten waarmee ik mag samenwerken! Het belooft een spannende verkiezingstijd te worden en we hopen dat de inwoners van Berg en Dal zich in ons verkiezingsprogramma vertegenwoordigd voelen. Via onze website houd ik jullie op de hoogte van onze weg naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018.
Eerst: wie ben ik en waarom stel ik me verkiesbaar?

Mijn naam is Lesley Albers (1986). Ik ben van mezelf echt polderbreed. De familie van mijn vader kwam oorspronkelijk uit de Ooij en Beek-Ubbergen (Kregting uit de Ooij en Albers uit Beek-Ubbergen) en de familie van mijn moeder is echt Gruusbeks (Schoofs afkomstig van de Stekkenberg/Siep en Gerrits, afkomstig van de Horst (“van Papier”) ).
Zelf ben ik geboren en getogen in Groesbeek, en heb de afgelopen twee jaar gewoond in Berg en Dal en nu in Beek. Mijn vriend Mik en ik zijn op zoek naar een nieuw huis ergens in de gemeente, want we willen hier graag blijven. Ik voel me hier thuis, onze familie woont in de buurt en ik geniet van de prachtige natuur. Daarnaast is er in de omgeving ook genoeg te beleven voor jong en oud. Natuurlijk kan het hier en daar beter. De maatschappij verandert continu en dat vergt ook dat de voorzieningen in de gemeente mee moeten veranderen. Ik vind het belangrijk om daarover mee te denken en actief te zijn in de omgeving waarin ik woon.

In het dagelijks leven ben ik regisseur/teamleider operationele voorbereiding bij de brandweer van de veiligheidsregio Limburg-Noord.
Door mijn studie – strafrecht en staats- en bestuursrecht in Nijmegen – en werk bij de Vrouwenrechtswinkel, het gerechtshof en enkele advocatenkantoren, liep ik al een tijd rond met het idee om een rechtswinkel in Berg en Dal op te richten. Dit initiatief heb ik afgelopen zomer kenbaar gemaakt en binnen no-time had ik een tiental reacties van studenten rechten uit onze gemeente, die mij hierbij willen helpen.

In de afgelopen jaren dat ik actief ben in de lokale politiek heb ik veel waardering gekregen voor onze raadsleden en de leden die al vele jaren actief zijn voor onze partij, soms alleen op de achtergrond. Na de voor onze partij tegenvallende landelijke verkiezingsuitslag lijkt er juist wel iets te zijn losgekomen binnen de PvdA. Extra strijdlust en enthousiasme om in actie te komen! En IEDEREEN kan ook daadwerkelijk iets betekenen. In de lokale politiek bijvoorbeeld door kritische vragen te stellen.
Naar aanleiding van onze vragen bleek bijvoorbeeld dat zorginstellingen in de gemeente Berg en Dal in veel gevallen niet brandveilig zijn. Dit wordt nu aangepakt, inmiddels is al een aantal verbeteringen doorgevoerd. Dit zijn in mijn visie essentiële zaken, die soms zelfs van levensbelang kunnen zijn. Ik wil graag nog veel meer van dit soort dingen – klein of groot – aan de kaak stellen.

Reageren? Gráág! Ik kom graag in contact. Stuur me een berichtje en we spreken elkaar snel.

met vriendelijke groet,
Lesley Albers