Coördinator Ombudsteam

Rudi van Ewijk

Mijn naam is Rudi van Ewijk (1948) en ik woon samen met mijn vrouw Elly in Ooij. Geboren en getogen in Nijmegen in een écht arbeidersgezin van acht kinderen. Van huis uit kreeg ik de sociaaldemocratie met de paplepel ingegeven.

Ik werkte als installatiemonteur, trouwde, verhuisde naar Beuningen en we kregen twee kinderen. In mijn werk klom ik op tot senior Arbo-adviseur in een gevangenis. Ondertussen was ik ook nog elf jaar met hart en ziel lid van de gemeenteraad van Beuningen.
In 1996 overleed mijn vrouw en werd ik weduwnaar. In 2003 heb ik samen met Elly en haar twee kinderen in Beek een nieuwe start gemaakt. Ook hier werd ik lid van de gemeenteraad van Beek-Ubbergen.

Rudi is Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Na de gemeentelijke herindeling ben ik niet meer teruggekomen in de gemeenteraad, maar werd ik carrousel-lid. Na de zomer ben ik teruggetreden om ruim baan te maken voor ons aanstormend jonge talent. Naast carrousel-lid ben ik in Berg en Dal bestuurslid geweest in de functie van waarnemend afdelingsvoorzitter & penningmeester. Op de ALV van november 2017 ben ik teruggetreden als voorzitter en blijf ik nog penningmeester tot de ALV in 2018.

Na 40 jaar actieve inzet voor de partij wordt het tijd om lekker te gaan vissen.

Maar… vanzelfsprekend blijf ik de politiek volgen en blijf ik gevraagd en ongevraagd mijn sociaaldemocratische mening geven. De gedrevenheid die ik altijd heb gehad – gebaseerd op eerlijkheid, het delen van kennis en macht – is nog steeds volop aanwezig.

met vriendelijke groet,
Rudi van Ewijk