In memoriam Ton Haan

Door Thieu Hoeken op 6 oktober 2021

Op 4 oktober is Ton Haan overleden.

In memoriam
Door Thieu Hoeken

 
Vandaag hebben wij het trieste bericht ontvangen dat op 4 oktober veel te vroeg op 67 jarige leeftijd onze trouwe partijgenoot Ton Haan is overleden.
 

Ton Haan

Hij was vanaf 2005 een actief en zeer betrokken sociaaldemocraat in Millingen toen het nog een echt PvdA bolwerk was. Het Rode dorp aan de Rijn. Als zijn favoriete politicus gaf hij altijd zijn dorpsgenoot en politieke voorman Jan Luub op, die ons ook veel te vroeg is ontvallen.
 
Ton was een sociaal bewogen, warme man die niet tegen onrecht kon, binnen en buiten de partij en daar ook tegen streed. Daarom dat het sociale domein ook in zijn portefeuille zat in de raad van Millingen waar hij jaren onze partij heeft vertegenwoordigd. Hij was in die rol ook als PvdA man, sociaaldemocraat voor de kiezers direct en duidelijk herkenbaar: duidelijk, recht voor de raap en oprecht. Je wist meteen wat je aan hem had. Geen praatjesmaker.
 
De problemen die wij bij de fusie in zijn clubje, intern kregen grepen hem dan ook erg aan en tot het voor hem niet meer ging heeft hij er met Jan Luub alles aan gedaan er het beste nog van te maken. Voor hem was dat vanzelfsprekend om het onrecht ook in de fusiegemeente te kunnen blijven bestrijden. Dichtbij de mensen. Daar zijn we hem nog steeds erg dankbaar voor.
 
Wij danken hem voor zijn betrokkenheid en warme inzet en wensen wij zijn vrouw, kinderen (de kern van zijn bestaan) en verdere familie en vrienden alle sterkte toe bij het verwerken van dit geweldige verlies.
 
Namens de fractie en het bestuur
Partij van de Arbeid
afdeling Berg en Dal
 
Thieu Hoeken.
 
Thieu  Hoeken

Thieu Hoeken

Mijn naam is Thieu Hoeken (1950) en ik woon sinds de jaren tachtig met mijn vrouw Ine in Ooij. Ik was leraar Engels op een middelbare school in Venray. “De buurtvereniging heeft mij in de lokale politiek gebracht. Je kunt je eigen wereld mede maken, als je actief betrokken bent. Als je je organiseert. En

Meer over Thieu Hoeken