Verkiezingen, hopen op een betere toekomst

8 november 2023

Kunnen we nog hopen op een beter land? Bij elke verkiezingen beloven partijen het anders te gaan doen, en de wens dat dat gebeurt is nog nooit zo breed gevoeld als bij deze verkiezingen.

Hoe komt het dan dat de VVD toch weer het hoogst in de peilingen staat? Dat vraag ik me af. Rutte gaat wel weg maar uiteindelijk blijft de partij toch hetzelfde, alleen met een andere lijsttrekker die misschien andere accenten legt. Dus waarom is er dan toch een groep mensen die denkt dat de VVD het straks heel anders gaat doen?

Deze en andere rechtse partijen staan toch voor eigenbelang, winst voor aandeelhouders, marktwerking en lage belastingen voor de rijken! Als je niet succesvol bent heb je dat aan jezelf te wijten. Ik denk dat een grote groep Nederlanders bij de winnaars wil horen en het meestal ook al best goed heeft. Zij zijn bang voor verandering want zij geloven dat een eerlijkere verdeling ten koste gaat van hun eigen welvaart.

Het zijn moeilijke tijden en er is veel om wel echt bang voor te zijn. Bang voor oorlogen die steeds dichterbij komen, en klimaatverandering waar de gevolgen niet van zijn te overzien. Dat zijn reële angsten waar politieke partijen ook mee worstelen. Voor het oplossen van deze problemen vertrouw ik niet op partijen die in eerste instantie gericht zijn op eigenbelang in plaats van samen gaan voor het algemene belang. Ik vertrouw liever op partijen die staan voor echte verandering, voor meer vertrouwen in de medemens, in de oplossing zoeken door een gesprek, die willen zorgen voor meer gelijkheid en die geloven in echte maatregelen voor een beter klimaat.

Daarom moet GroenLinks/PvdA de grootste worden, want alleen dan hebben we de de touwtjes in handen om samen met andere partijen die deze waarden ook het belangrijkst vinden een beter land te maken.

Rona Vree