60 jaar motoroverlast in de Gemeente Berg en Dal

Door Henny van der Pol op 11 mei 2023

Samen met GroenLinks hebben we op 11 mei j.l. de volgende vragen gesteld aan het college.

Vragen over ’60 jaar motoroverlast in de Gemeente Berg en Dal’

Geacht college,

De afgelopen weken hebben wij kennisgenomen van enkele berichten in De Gelderlander over motoroverlast in onze gemeente.

Naar aanleiding hiervan hebben wij de volgende vragen:

  1. Bent u bekend met het besluit van de Raad van de Gemeente Groesbeek d.d. 6 augustus 1964 en het artikel “Groesbeek treedt op tegen bromnozens” uit het Gereformeerd Gezinsblad d.d. 10 augustus 1964?
  2. Bent u het met ons eens dat het onacceptabel is dat onze inwoners inmiddels al ruim 60 jaar motoroverlast ervaren?
  3. Kunt u aangeven wat u, o.a. gelet op duurzaamheid, verkeersveiligheid en volksgezondheid, gaat doen om dit probleem voor eens en altijd op te lossen?
    1. Kunt u hierbij aangeven, wat u tot op heden met de adviezen van Dirkzwager Adovcaten, zoals omschreven onder punt 3.1 in het Raadsvoorstel Aanpak overlast motoren d.d. 1 april 2021, heeft gedaan?
    2. Alsmede of deze, voor de Gemeente Lopik gunstige, uitspraak van de Raad van State betreffende het gesloten verklaren van de Lekdijk West voor motorfietsen gedurende bepaalde tijden ons hierbij zou kunnen helpen?

In afwachting van uw beantwoording,

Met vriendelijke groet,

Florian Gödderz (Raadslid GroenLinks Berg en Dal)
Henny van der Pol (Waarnemend fractievoorzitter PvdA Berg en Dal)

Henny van der Pol

Henny van der Pol

Een bijdrage leveren aan een sociale samenleving met gelijke kansen. Mijn naam is Henny van der Pol (1958) en ik kom uit een sociaaldemocratisch gezin in Velp, gemeente Rheden. Thuis lazen wij het Vrije Volk, waren we lid van de VARA, mijn vader was lid van de Abva Kabo en we waren verzekerd bij De

Meer over Henny van der Pol