Amendement Bewaakte fietsenstalling en openbaar toilet toevoegen bij herinrichting marktplein en Dorpsstraat Groesbeek

Door Henny van der Pol op 12 juli 2023

Amendement Bewaakte fietsenstalling en openbaar toilet toevoegen bij herinrichting marktplein en Dorpsstraat Groesbeek

De raad van de gemeente Berg en Dal gelezen het raadsvoorstel Herinrichting marktplein en Dorpsstraat Groesbeek

besluit:

Een besluitpunt 4 aan het ontwerp raadsbesluit toevoegen dat luidt:

4. Een bewaakte fietsenstalling alsmede een openbaar (voor iedereen toegankelijk) toilet toe te voegen aan het marktplein en de eventueel aanvullend hiermee gepaard gaande kosten te dekken vanuit de algemene reserve.

Indiener:
Kernachtig Groesbeek: Wiebo Kersten, Hans Peters, Hennie Eikholt, Ruud Verstraaten, William Janssen, Sonja Postema en Johanna Brouwer

Ondertekening:
D66: Jos Verstegen, Marlou van Grinsven-Peters, Jelbrich de Vries
PvdA: Henny van der Pol en Jan van Loon
GroenLinks: Caroline de Greeff, Rona Vree en Florian Gödderz
CDA: Dave van Loon, Nick Bakker, Wim Bakker
VVD: Remco Hammer
LOKAAL!: Annelies Visser, Toon de Jong, Arnold Driessen, Geert Ubbink, Miengske Borremans, Ellen van Broekhoven


Toelichting:

Onze gemeente is een trekpleister voor toerisme. Met onze goede infrastructuur en het feit dat elektrische fietsen steeds vaker het mikpunt van diefstal zijn, komen wij tot een optelsom. Een optelsom met als uitkomst dat we een bewaakte fietsenstalling nodig hebben op ons marktplein.
Dit bevordert de veiligheid, zorgt ervoor dat mensen met een gerust hart in onze mooie streek bivakkeren en langer in onze streek blijven.

De tweede toevoeging is een openbaar toilet. Wij vinden het belangrijk dat er in het centrum een openbaar toilet (dat voor iedereen toegankelijk dient te zijn) aanwezig is. Hiermee zijn we niet meer afhankelijk van de openingstijden van horecagelegenheden en overige retailers.

Beide toevoegingen zullen ertoe bijdragen dat het centrum toegankelijker en veiliger wordt en dat mensen nog liever recreëren binnen onze gemeente.

Henny van der Pol

Henny van der Pol

Een bijdrage leveren aan een sociale samenleving met gelijke kansen. Mijn naam is Henny van der Pol (1958) en ik kom uit een sociaaldemocratisch gezin in Velp, gemeente Rheden. Thuis lazen wij het Vrije Volk, waren we lid van de VARA, mijn vader was lid van de Abva Kabo en we waren verzekerd bij De

Meer over Henny van der Pol