Amendement Koersdocument Omgevingsvisie Berg en Dal – versie 2.0

Door Henny van der Pol op 12 oktober 2023

Amendement Koersdocument Omgevingsvisie Berg en Dal – versie 2.0

De raad van de gemeente Berg en Dal gelezen het raadsvoorstel ‘Koersdocument Omgevingsvisie Berg en Dal – aangepaste versie’

besluit:

De tekst op blz 24 – § 3.1 Verweving landbouw en natuur aan te passen :

Tweede bullitpoint:

Huidige tekst:

Uitgangspunt is voor zowel natuur als landbouw voldoende ruimte houden en beide functies meer met elkaar verweven. Dat kan door innovatieve landbouwmethodes, boeren in natuurgebieden (mits natuurinclusief) en/of het toevoegen van landschapselementen in landbouwgebieden.

Tekstvoorstel:

Uitgangspunt is voor zowel natuur als landbouw voldoende ruimte houden en beide functies meer met elkaar verweven. Dat kan door innovatieve landbouwmethode en/of het toevoegen van landschapselementen in landbouwgebieden.

Eerste alinea, laatste zin:

Huidige tekst:

Maar ook door meer landschapselementen in landbouwgebieden toe te voegen of landbouw in natuurgebieden, als dit bijdraagt aan natuur (natuurinclusief).

Tekstvoorstel:

Maar ook door meer landschapselementen in landbouwgebieden toe te voegen.

Indiener:
PvdA-Berg en Dal: Lesley Albers en Henny van der Pol
GroenLinks-Berg en Dal: Caroline de Greeff, Rona Vree en Florian Gödderz


AMENDEMENT INGETROKKEN


Toelichting:

Deze toevoeging is overbodig en wekt verkeerde verwachtingen. Eventuele agrarische activiteiten in de natuur staan altijd ten dienste van de natuur, verwevenheid is geen doel daar en mag dat ook niet zijn.

Henny van der Pol

Henny van der Pol

Een bijdrage leveren aan een sociale samenleving met gelijke kansen. Mijn naam is Henny van der Pol (1958) en ik kom uit een sociaaldemocratisch gezin in Velp, gemeente Rheden. Thuis lazen wij het Vrije Volk, waren we lid van de VARA, mijn vader was lid van de Abva Kabo en we waren verzekerd bij De

Meer over Henny van der Pol