Amendement TOP Ooij

Door Lesley Albers op 5 november 2020

Donderdag 5 november waren de algemene beschouwingen van de begroting voor 2021 in de gemeenteraad.

10.l A11 Amendement TOP Ooij

Voorstel: Begroting 2021
Datum raadsvergadering: 5 november 2020
Onderwerp: Bezuiniging TOP Ooij: van uitstel komt GEEN afstel!

Ondergetekende(n) stelt/stellen het volgende amendement voor:

  • De bezuinigingen op de TOP Ooij zoals genoemd in de Begroting 2021 te schrappen.
    (te vinden op pagina 46 van 226).
  • Deze investeringspost te reserveren voor de combinatie van verkeersregulerende maatregelen met eventueel de realisering van een TOP in de Ooijpolder.

Overwegingen en toelichting op amendement:
Op elke begrotingsbehandeling sinds 2015 wordt al gesproken over ons toeristisch beleid en de verbetering van de toeristische infrastructuur, met name voor wandelaars en fietsers. Ook in dat kader wordt elk jaar opnieuw gesproken en worden voorstellen gedaan over Toeristische Opstap Punten (TOPS). Tot op heden is door ons college geen enkele TOP gerealiseerd en daarvoor ook nog geen begin van een voorstel gedaan. In de begroting 2021 nu wel: afstel. Investeringspost wordt geschrapt. Maar het gaat hier duidelijk om telkens uitgesteld beleid.
Er zijn recent nog gesprekken beloofd aan de omwonenden om te kijken naar de verkeerssituatie bij de dijk. Bij een daaruit voortvloeiende verbetering/aanpassing moet wel een bedrag zijn gereserveerd, zodat deze dan ook wel kan worden uitgevoerd. Dit bedrag kan worden gevonden binnen de prioritering/posten van wegenonderhoud, waarbij aan dit dossier vanwege de veiligheid een hoge prioriteit wordt toegeschreven.
Met dit amendement willen wij bewerkstelligen dat er eindelijk concrete stappen worden gezet om dit al jaren afgesproken beleid (Verkeerscirculatieplan 2014-2024), uit te voeren en
roepen wij het college op om medio 2021, in overleg met de bewoners, te komen met een uitgewerkt voorstel tot het realiseren van verkeersregulerende maatregelen op de Ooijse Bandijk met eventueel de realisering van een TOP in de Ooijpolder.

Ondertekening en naam:
PvdA Berg en Dal Lesley Albers

Mede-ondertekening:
Voor Berg en Dal Jos Peters en Toon de Jong



Lesley Albers

Lesley Albers

De afgelopen 4 jaar was ik raadslid en fractievoorzitter. Ik vind het een eer en een uitdaging om opnieuw gekozen te zijn tot de nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Ik vind het belangrijk dat jonge werkende moeders ook vertegenwoordigd zijn in de raad. Via onze website en sociale media houd ik jullie op de

Meer over Lesley Albers