Campagne activiteiten met nog 10 dagen te gaan

Door Henny van der Pol op 11 maart 2018

Op zaterdag 10 maart waren we met een grote groep PvdA vrijwilligers actief in Millingen.

Onze lijsttrekker Lesley en fractievoorzitter Thieu hebben een aantal (oud)leden persoonlijk bezocht. Enerzijds om hen te bedanken voor de jarenlange trouwe steun aan de partij en anderzijds om van hen te horen wat er volgens hen belangrijk is voor het rode dorp Millingen. Hierbij zijn de nodige herinneringen opgehaald aan het rode verleden en vanzelfsprekend aan Jan Luub.

Sociale Kanjers van St. Cecilia

De rest van de groep heeft op verschillende locaties staan flyeren en gesprekken aangeknoopt met potentiële kiezers. Daarnaast hebben we in één van de wijken huis-aan-huis onze flyers in de brievenbussen gedaan.
De vrijwilligers van Fanfarekorps St. Cecilia waren zaterdagmorgen druk bezig met het ophalen van oudpapier. Ook deze lokale en sociale helden zijn in het zonnetje gezet en tot Sociale Kanjer benoemd.

Voor de lunch was een lange tafel gereserveerd in Grand Café De Taverne om daar gelegenheid te bieden aan mensen uit Millingen om met ons in gesprek te gaan, onder de noemer het PvdA Politiek Lunch Café.
We hebben o.a. gesproken over de problematiek van de geitenboerderij waar de omwonenden zich niet geïnformeerd en gehoord voelen door de gemeente. Ook nog gesproken over het Kulturhus en (on)haalbaarheid van de watertaxi en andere Millingse zaken.

Na de lunch zijn we bij enkele NL-Doet projecten geweest. Bij Onderling Genoegen zijn ook een paar vrijwilligers als Sociale Kanjer gehuldigd.

Op zondag 11 maart was er een thema uitzending van Omroep Berg en Dal in de vorm van een politiek debat in Sous Les Eglises, in Beek. Er was nadrukkelijk gevraagd om één partijkandidaat te laten deelnemen aan de uitzending, niet de lijsttrekker of wethouder.

Voor de PvdA heeft Martijn aan het debat deelgenomen op de thema’s verkeer, zorg/wmo en wonen.

Martijn:De PvdA was de afgelopen periode de partij die het meeste aantal vragen aan het college heeft gesteld. Om onrechtmatigheden aan de orde te stellen. Om verduidelijking van beleid te vragen.
Dat willen we de komende periode blijven doen en dat gaan we doen onder leiding van onze jonge lijsttrekker Lesley Albers.
Daarom moet je op 21 maart gaan stemmen op de Partij van de Arbeid.
Ja, zeker !
Henny van der Pol

Henny van der Pol

Een bijdrage leveren aan een sociale samenleving met gelijke kansen. Mijn naam is Henny van der Pol (1958) en ik kom uit een sociaaldemocratisch gezin in Velp, gemeente Rheden. Mijn vrouw José en ik wonen sinds oktober 2014 in het centrum van Groesbeek. Wij genieten enorm van de prettige en prachtige leefomgeving in de gemeente

Meer over Henny van der Pol