Fietstocht door Jonge Socialisten van Venray naar Nijmegen

Door Lesley Albers op 14 februari 2019

Reizigers op Maaslijn dupe van slecht presterend Arriva.
Actie op station Mook-Molenhoek.

De treinen op de Maaslijn voldoen niet aan de punctualiteitseisen in de concessie. Ze vertonen veelvuldig mankementen en er is veel uitval. Ook zijn ze overvol en blijven passagiers verbijsterd achter op het station. Vele reizigers naar de onderwijsinstellingen komen te laat op school of universiteit en afspraken lopen in het honderd. Ook komen velen te frequent te laat op hun werk.
Doordat de elektrificatie uitgesteld lijkt te worden, wordt het huidige materieel van Arriva langer ingezet dan de afschrijvingstermijn. Door deze problemen kiezen reizigers weer vaker voor de auto.

Station Mook-Molenhoek

Op zondag 17 februari fietsen de Jonge Socialisten van Venray naar Nijmegen om aandacht te vragen voor de problematiek.

Rond 14.00 uur wordt station Mook-Molenhoek aangedaan.

Lodewijk Asscher, fractievoorzitter van PvdA in de Tweede kamer en Peter Kerris, fractievoorzitter en lijsttrekker PvdA-Gelderland fietsen ook een stuk mee.

De trein op de Maaslijn rijdt zo slecht, dat de jongerenvereniging van de PvdA, de Jonge Socialisten in actie komt. Samen met Lodewijk Asscher en de lijsttrekkers van de Brabantse, Gelderse en Limburgse PvdA springen ze op de fiets om de problemen op deze verbinding nog maar eens onder de aandacht te brengen.

We kunnen nog beter fietsen” Stelt de voorzitter van de Jonge Socialisten regio Arnhem-Nijmegen, Lotte Demarteau. Zelf woonachtig in Venray ervaart Lotte dagelijks hinder met de verbinding naar het noorden. “Ik reis via Eindhoven naar school omdat ik gewoon niet weet of ik op de plaats van bestemming kom met de Maaslijn.

Lotte Demarteau is niet de enige student die hinder ondervindt, een groep studenten van het ROC in Nijmegen hebben een petitie gestart om aandacht te vragen voor de slechte verbinding. De petitie onder de naam #FixhetOV is momenteel 4500 keer ondertekend door gedupeerde reizigers.

Momenteel geven vierhonderd gedupeerde jongeren via facebook aan mee te willen fietsen langs de Maaslijn. Lotte blijft er nuchter onder: “Dat de actie zo succesvol lijkt te worden is natuurlijk leuk. Het gaat me erom dat de Maaslijn eindelijk doet wat ons beloofd is, namelijk op tijd rijden.

Lesley Albers

Lesley Albers

Een eer en een uitdaging vind ik het: gekozen te zijn tot de nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen en trots op de mooie lijst met enthousiaste en kundige kandidaten waarmee ik mag samenwerken! Het belooft een spannende verkiezingstijd te worden en we hopen dat de inwoners van Berg

Meer over Lesley Albers