Hoog tijd voor Volkshuisvesting

Door Henny van der Pol op 2 november 2023

Mijn vader en moeder waren pubers/jongvolwassenen in de tweede wereldoorlog. Toen zij begin jaren 50 trouwden, waren er niet voldoende huizen. Daarom hebben ze jaren bij een oude tante op zolder gewoond. Daar ben ik geboren en mijn wiegje stond aan het voeteneinde van hun bed.

Het lijkt alsof deze tijden weer terugkomen. Jonge mensen moeten veel langer bij hun ouders of op (kleine) studentenkamers blijven wonen, omdat er simpelweg niet voldoende woningen zijn.

Er is jarenlang te weinig gebouwd.

Daardoor zijn er grote tekorten aan betaalbare woningen voor starters en middeninkomens, aan kamers voor studenten en aan passende woonvormen voor ouderen.

Tegelijkertijd zien we dat beleggers en speculanten de steden hebben overgenomen en misbruik maken van hun machtspositie door (te) hoge huren te vragen.

Het is weer hoog tijd dat er aandacht komt voor betaalbaar wonen. Iedereen heeft recht op huisvesting. We hebben een minister van Volkshuisvesting nodig. Lees hier onze standpunten over wonen.

Momenteel is Jan politiek adviseur Wonen, Infrastructuur en Waterstaat bij de Tweede Kamerfractie en vice-fractievoorzitter bij PvdA-Gelderland.
 

Ik stem op 22 november op Jan Daenen. Onze talentvolle Nijmeegse kandidaat op nummer 32 van de lijst GroenLinks-PvdA. Graag zou ik hem met voorkeurstemmen in de Tweede Kamer zien.

Henny van der Pol

Henny van der Pol

Een bijdrage leveren aan een sociale samenleving met gelijke kansen. Mijn naam is Henny van der Pol (1958) en ik kom uit een sociaaldemocratisch gezin in Velp, gemeente Rheden. Thuis lazen wij het Vrije Volk, waren we lid van de VARA, mijn vader was lid van de Abva Kabo en we waren verzekerd bij De

Meer over Henny van der Pol