Lieve Frans

Door Martijn Schmiermann op 31 oktober 2023

Lieve Frans,

Lieve Frans, ik schrijf je hier… is misschien wel de mooiste plaat die de Sunstreams ooit hebben gemaakt. En ik, Martijn, schrijf jou hier!

Na 13 jaar ‘geen actieve herinneringen’ in het torentje van Den Haag wordt het de hoogste tijd om zaken anders aan te pakken. Dat kan samen, met GroenLinks en de Partij van de Arbeid. Nederland moet weer vooruit.

Ik maak me zorgen over het klimaat; de stijgende temperaturen die steeds sneller lijken te stijgen en de stroperigheid om er iets aan te doen. We hebben schone energie nodig en moeten stoppen met fossiele subsidies. Andere partijen hebben het over kleine kerncentrales (SMR), maar die bestaan nog helemaal niet en wat doe je met dat kernafval? Het is tijd voor actie en wel nu!

Dan over bestaanszekerheid. Het minimumloon moet omhoog. De prijzen stijgen en werken moet lonen! Er moeten woningen bij komen. Ik zie kinderen tot ver in de twintig thuis wonen omdat er geen betaalbare huur- en koopwoningen zijn. Dat is niet best; niet voor de starters, maar ook niet voor de ouders…

We moeten ook onze natuur koesteren. We willen beter en betaalbaar openbaar vervoer, zodat we die heilige koe vaker laten staan. We hebben een sterk, groen en solidair Europa nodig voor regelgeving en om onze grenzen te beschermen tegen oorlog. Samenwerken is de enige manier voor een groen en veilig continent.

Daar moet aan gewerkt worden en snel ook. Daarom ga ik op 22 november 2023 op je stemmen Lieve Frans. En ik hoop heel veel mensen met mij; want Samen kan het. Samen voor een hoopvolle toekomst.

Met vriendelijke groet,
Martijn Schmiermann

Martijn Schmiermann

Martijn Schmiermann

Mijn naam is Martijn Schmiermann (1974), ik woon aan de Kloosterstraat, in het centrum van Groesbeek. Ik ben getrouwd met Natascha en heb twee kinderen; Jos en Lotte. De afgelopen jaren was ik carrousellid in de gemeente Bergendal; daarvoor was ik zo’n 12 jaar gemeenteraadslid en een periode fractievoorzitter. Momenteel ben ik bestuurslid van de

Meer over Martijn Schmiermann