PvdA van coalitie naar oppositie

Door Henny van der Pol op 9 februari 2019

Zeker zijn van …

Tja als PvdA-er ben je zeker van regelmatig dezelfde eenvoudige one-liners “jullie zaten in de vorige coalitie toch aan het roer” en “je kunt nu wel met plannen komen, maar in de vorige coalitie hebben jullie het zelf veroorzaakt“.

Toen de PvdA in Rutte II stapte, trof men een situatie aan achtergelaten door VVD, CDA met gedoogsteun van PVV en was het land/de wereld in een ernstige recessie beland. Door PvdA & VVD zijn harde keuzes gemaakt en kwam de economie weer op orde. Hoe het gegaan zou zijn bij een andere coalitie, zullen we nooit weten. De PvdA betaalde de rekening in de verkiezingen voor de tweede kamer (2017) en gemeenteraad (2018).

Maar tot op heden is de PvdA nagenoeg de enige echte links én progressieve partij die verantwoordelijkheid neemt. Na de verkiezingsuitslag in 2012 moest het wel, er was geen andere mogelijkheid. We zaten in crisis; dat was heel anders dan nu – nu er meer mogelijk is. Maar nee, iedereen roept maar dat de PvdA gefaald heeft. Dat regeren met de VVD pittig is, zien nu de drie andere coalitiepartijen ook. Het is nu aan die drie partijen of het verkiezingsretoriek is of dat er echt voor kinderen en klimaat gekozen wordt.

Nu is er een kans.
Laten we het positief bekijken.
Aan negatief doen op de sociale media hebben we niets.

Samen de schouders eronder voor zekerheid.

Henny van der Pol

Henny van der Pol

Een bijdrage leveren aan een sociale samenleving met gelijke kansen. Mijn naam is Henny van der Pol (1958) en ik kom uit een sociaaldemocratisch gezin in Velp, gemeente Rheden. Mijn vrouw José en ik wonen sinds oktober 2014 in het centrum van Groesbeek. Wij genieten enorm van de prettige en prachtige leefomgeving in de gemeente

Meer over Henny van der Pol