Vragen Borstenbus bij Bandenpomp, nu met antwoorden

Door Henny van der Pol op 26 april 2023

Ons raadslid Henny heeft de volgende kwestie op 16 april j.l. aan de orde gesteld bij het college.
Hieronder zijn de antwoorden van 25 april verwerkt.

Vragen over ‘Locatie mobiel borstonderzoekscentrum in Groesbeek’.

Geacht college,

Jaarlijks staat het mobiel borstonderzoekscentrum op de parkeerplaats aan de Houtlaan in Groesbeek. Bij één van die parkeervakken is begin november 2022 een slimme bandenpomp geplaatst. Precies op die plek staat nu al een paar maanden het mobiel borstonderzoekscentrum en kan de slimme bandenpomp niet gebruikt worden.

Wij hebben daar nu al een aantal keren vragen over gehad vanuit onze inwoners.

Daarom vragen wij u het volgende.

Vragen:

  1. Vraag: Hoe is het mogelijk dat het mobiel borstonderzoekscentrum precies op die plek staat zodat de bandenpomp al maanden niet gebruikt kan worden?
    Antwoord: De plaatsing van de bandenpomp en de vergunningsprocedure voor de plaatsing van het onderzoekscentrum liepen parallel. Toen dit duidelijk werd, was het niet meer mogelijk om het onderzoekscentrum op een andere locatie te plaatsen. Dat had bijvoorbeeld te maken met de stroomvoorziening (die vanaf het gemeentehuis komt), tijdsplanning, hinder voor omwonenden, veiligheid en de bereikbaarheid van de locatie (voldoende parkeerplek).
     
  2. Vraag: Zijn er afspraken gemaakt om dit volgend jaar te voorkomen?
    Antwoord: Er is een voorstel neergelegd om het onderzoekscentrum de volgende keer op een andere locatie te zetten. De nieuwe plek heeft beperkt invloed op het uitzicht van de appartement bewoners en de plek vraagt iets meer inzet om een veilige aansluiting op het elektranet te maken. De bedoeling is om de nieuwe locatie uit te werken zodat deze de volgende keer gebruikt kan worden. Daarmee is ook de bandenpomp weer beschikbaar.

In afwachting van uw beantwoording,

Met vriendelijke groet,

Henny van der Pol, PvdA-Berg en Dal

Henny van der Pol

Henny van der Pol

Een bijdrage leveren aan een sociale samenleving met gelijke kansen. Mijn naam is Henny van der Pol (1958) en ik kom uit een sociaaldemocratisch gezin in Velp, gemeente Rheden. Thuis lazen wij het Vrije Volk, waren we lid van de VARA, mijn vader was lid van de Abva Kabo en we waren verzekerd bij De

Meer over Henny van der Pol