Waarom ik morgen ga stemmen op GroenLinks/PvdA

Door Lesley Albers op 21 november 2023

Morgen is de dag. De dag dat we een andere koers kunnen kiezen voor Nederland.
Een andere koers voor de volgende generaties. Ik stem morgen GroenLinks/PvdA. Omdat deze partijen een samenleving zien, waarin iedereen meetelt. En zoals uit de doorrekening van het CPB al blijkt; GroenLinks/PvdA heeft écht goede plannen. We laten het toch niet gebeuren dat rechts het weer voor het zeggen krijgt?

Ik heb altijd vanuit huis meegekregen dat je niemand uitsluit en dat je opkomt voor hen die dat nodig hebben. Dat je de handen uit de mouwen steekt. Dat niemand meer of beter is dan een ander. Dat je naar elkaar omkijkt. Dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten en kunnen dragen. Ik vind ook rechtvaardigheid heel belangrijk. Daarom ben ik ook rechten gaan studeren. En het is nu de hoogste tijd voor een eerlijk en rechtvaardig Nederland.

Ik heb de afgelopen tijd ervaren dat de combinatie van GroenLinks en PvdA een hele goede is. We zijn aanvullend aan elkaar. De rode en groene idealen kunnen prima samen; samen zijn we juist sterker en kunnen we echt dingen veranderen. Uit de onafhankelijke doorrekening van het CPB blijkt dat onze plannen goed zijn voor een halvering van de armoede, én de meeste koopkracht oplevert van alle partijen. Daarnaast hebben onze partijen goede plannen voor het klimaat en natuur.

Ik wil mijn ogen niet sluiten voor wat er gebeurt om ons heen. De klimaatcrisis is ook niet meer iets van de toekomst, hij is hier en nu. Wij willen daar zo snel mogelijk een einde aan maken, en zorgen dat de grootste vervuilers het meeste bijdragen aan de klimaattransitie. Sinds ik kinderen heb ben ik me nog veel meer bewust van het feit dat ik een mooie wereld voor hen en de generaties na hen wil achterlaten. Voor ook een veilig Nederland vind ik het belangrijk dat er een sterk Europa staat en dat we zorgen voor een menselijk en realistisch vluchtelingenbeleid. Dat we er ook daar zijn voor de mensen die dat nodig hebben.

Het is meer dan twintig (!) jaar geleden dat we in Nederland een linkse premier hadden. Tijd dat we laten zien wat de oplossingen zijn van links. Hoe het óók kan. Wat is het alternatief? Een veel te rechts en conservatief kabinet. En meer van hetzelfde gedoe zoals we hebben gezien in de afgelopen jaren (maar daar hebben ze geen actieve herinneringen meer aan…). De problemen van deze tijd, zoals het woningtekort, klimaatcrisis, groeiende ongelijkheid, de mislukte marktwerking in zorg en OV, vragen om andere keuzes, om échte oplossingen. We kunnen alleen echt iets veranderen als we groot worden en de regie hebben.

Stem daarom GroenLinks/PvdA!

Lesley Albers

Lesley Albers

De afgelopen 4 jaar was ik raadslid en fractievoorzitter. Ik vind het een eer en een uitdaging om opnieuw gekozen te zijn tot de nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Ik vind het belangrijk dat jonge werkende moeders ook vertegenwoordigd zijn in de raad. Via onze website en sociale media houd ik jullie op de

Meer over Lesley Albers